Snart svar fra Ombudsmanden

Den kommende tid bliver meget spændende. Vi forventer nemlig lyd fra Børneombudsmanden mht. brevet, der blev sendt den 10. Marts. Det er sådan at Ombudsmanden inden for en måneds tid skal give en tilbagemelding i de sager, som de modtager. Typisk vil man så få at vide, om de overhovedet vil tage en indsendt sag videre op.

Nu er vi dog ret sikre på, at vi har en god sag. Den hviler på tre ben:

  1. Manglende inddragelse af børnene gennem deres repræsentanter
  2. Misvisende beregninger som fik Kruså-scenariet til at fremstå som billigst
  3. Børnenes tarv ikke tilgodeset fordi flytningen vil være en klar forringelse af deres levevilkår

LÆS MERE HER: BREVET TIL OMBUDSMANDEN

Det kan nemlig påvises, at der ikke er sket en reel inddragelse af børnenes repræsentanter i beslutningsprocessen, som ellers er påbudt ifølge Handicapkonventionen. Her tænker vi på forældre, fagfolk og interesseorganisationer med indsigt i børnenes behov. De høringssvar og andre møder, som der har fundet sted, har været klart skuespil og rent pro forma. Argumenterne er blevet overhørt og tilsidesat uden videre. Og så er der sket klar og påviselig talfusk for at få Kruså-scenariet til at fremstå som økonomisk bæredygtigt. Vi har desuden fået 150 personer, for det meste pårørende, men også nogle sympatisører, til at lægge deres navn til brevet. Så der er en god opbakning til sagen.

Man kan dog selvfølgelig aldrig være sikker på, hvad Ombudsmanden i sidste ende vil beslutte sig for. Selv hvis Børneombudsmanden tager sagen op, så er det usikkert, hvad den endelige afgørelse vil være. Vil kommunen bare få en løftet pegefinger, men ellers lov til at køre videre på sporet? Og hvordan vil man overhovedet reagere hos Kommunen? Vil man blæse på Ombudsmandens udtalelser? Det kan de i princippet godt, men det ret uhørt og vil ikke se godt ud.

Så uanset hvad, en positiv udmelding fra Ombudsmanden vil nok skabe fornyet opmærksomhed i pressen og dermed presse politikerne yderligere. Det vil give de politikere, der var imod flytningen, yderligere vind i sejlene. Det vil måske få andre politikere til at tage deres sociale ansvar alvorligt og genoverveje deres tilslutning til en øvelse, der vil forringe vilkårene for hundredvis af børn med særlige behov!

DU KAN FINDE HELE BREVET TIL OMBUDSMANDEN PLUS BILAG HER

(JPEG Image, 1920 × 1200 pixels) - Scaled (65%)

 

 

Skriv et svar