På kaffe hos en borgmester med mel i munden

En række prik til politikerne på de sociale medier førte hurtigt til en invitation fra borgmesteren til at have en personlig snak over en kop kaffe. Borgmester Thomas Andresen syntes nemlig ikke, at Facebook var den rigtige platform til at diskutere sådan en sag. Der var dog ikke meget nyt der kom frem under samtalen. Borgmesteren gjorde som han hele tiden har gjort: Med store armbevægelser forsøgte han at skabe tillid til, at de ved, hvad de laver og nok vil gøre det bedste. Vi er langt fra overbeviste om det, og desuden er mange spørgsmål reelt forblevet ubesvarede. Men det var dog nogle sprækker i facaden at spore…

meeting-borgmaab

De sociale medier er en ofte udnyttet måde for såvel politikere som andre til at komme i direkte kontakte med folk på. Man kan engagere sit publikum og holde dem tryllebundet. Men det har også en slagside: Det åbner op for, at nogle folk kan ytre deres utilfredshed og udøve kritik i fuld offentlighed.

For et par uger siden begyndte vi for alvor at presse borgmesteren og andre politikere på de sociale medier, bl.a. Facebook og Twitter. Vi syntes, det var urimeligt, at Fjordskolesagen blev fejet under gulvtæppet, mens politikerne kun fokuserede på solstrålehistorierne. Der gik ikke lang tid før der skete noget usædvanligt: Borgmesteren inviterede mig personligt til at diskutere sagen over en kop kaffe. Begrundelsen var en anelse underligt… Læs videre…

Flotte ord, der klinger meget hult: Kommunen reagerer på kritikken

I anledning af kritikken på Aabenraa byråds beslutning omkring Fjordskolen har Kirsten Nørgård Christensen, formand for Aabenraa Kommunes Børne- og Uddannelsesudvalg, skrevet et debatindlæg i Lokalavisen. Her udtrykker hun sin forargelse over, at så mange “føler”, at de ikke er blevet hørt.

Hun slår fast, at en helhedsløsning var nødvendig, fordi der er akut pladsmangel på alle afdelinger og pcb-forurening på afdelingen på Posekærvej. Hun nævner nogle fordele, som hun kan se, ved at samle afdelingerne i en matrikel, og at der vil spares 1 million kroner i årlig drift. Slutteligt prøver hun at berolige os med, at det nok vil komme til at gå godt og forblive en god skole:
Læs videre…

Talfusk versus sårbare børn

Denne video beretter om, hvordan Aabenraa Kommune står til både at undergrave sårbare børns vilkår og samtidigt kaste en masse penge overbord. Der bruges tydeligvis talfusk til at tvinge elever med blandt andet autisme, ADHD og multihandicappede til en skolesammenlægning, der ikke tager hensyn til deres behov. Det kommer også til koste kommunen mange flere penge end alternativerne!

Mere information